سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

توافق پکن و تهران نشان داد سرکوبگری آمریکا مانع از توافق بُرد-بُرد نمی‌شود

توافق پکن و تهران نشان داد سرکوبگری آمریکا مانع از توافق بُرد-بُرد نمی‌شود یک پایگاه خبری بین‌المللی در گزارشی درباره توافق اخیر میان ایران و چین تاکید کرد که سرکوبگری آمریکا مانع همکاری میان پکن و تهران نشده بلکه در واقع سرکوبگری تنها سبب می‌شود که کشورها همکاری بُرد-بُرد بیشتری را پیگیری کنند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۳ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 March 29
کد خبر: ۸۲۱۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، پایگاه خبری «گلوبال تایمز» روز دوشنبه در گزارشی به بررسی سند راهبردی 25 ساله میان چین و ایران پرداخت.

 

این گزارش که توسط «کیان فنگ» مدیر اداره تحقیقات موسسه راهبرد ملی در دانشگاه «چینگهوا» نوشته شده، تاکید شده که توافق ایران و چین نشان می‌دهد که سرکوبگری آمریکا مانع از همکاری بُرد-بُرد نمی‌شود.

 

گلوبال تایمز در این گزارش اضافه کرد: «تحت چشم‌انداز کنونی جهان و منطقه، بر اهمیت راهبردی توافق نمی‌توان به اندازه کافی تاکید کرد. این توافق نشان می‌دهد که تحت سرکوبگری مداوم آمریکا، چین،‌ ایران و دیگر کشورها در حال ادامه همکاری هستند که برای توسعه منطقه و ثبات جهانی مفید است».

 

بر اساس این گزارش، توافق ایران و چین برای دو طرف سودمند است. تحریم‌های شدید آمریکا باعث شده تا اقتصاد ایران در شرایط سختی قرار بگیرد. به علاوه، همه‌گیری کرونا نیز ضربه دیگری به اقتصاد این کشور وارد آورد و همکاری با چین می‌تواند به کاهش مشکلات اقتصادی ایران کمک کند.

 

برای چین نیز که بزرگترین وارد کننده نفت در جهان است، این توافق می‌تواند به تامین پایدار نفت طی 25 سال آینده کمک کند و از سوی دیگر نیز انتظار می رود تا سرمایه گذاری چین در بخش‌های بانکی، ارتباطات، بنادر و راه‌آهن ایران نیز تسهیل شود. همچنین قرار است که چین به توسعه یک منطقه آزاد تجاری در ایران و ساخت زیرساخت‌های شبکه‌های 5G‌ در ایران کمک کند.

 

گلوبال تایمز نوشت: «همانطور که این توافق نشان داد، سرکوبگری آمریکا مانع همکاری میان چین و ایران و دیگر کشورها در خاورمیانه نمی‌شود. در واقع سرکوبگری تنها سبب می‌شود که کشورها و منطقه همکاری بُرد-بُرد بیشتری را پیگیری کنند».

 

سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله روز شنبه در تهران به امضای محمدجواد ظریف و «وانگ یی» وزرای خارجه دو کشور رسید.

 

این سند ظرفیت‌ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و غیره را مورد بحث قرار داده است.

 

رسانه‌های آمریکایی امضای این توافق را تلاش تهران و پکن برای دور زدن سیاست‌های تحریمی آمریکا و پاسخی به سیاست‌های مقابله جویانه واشنگتن علیه ایران و چین خوانده‌اند./ فارس

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار